1. kolo Svetového pohára a 2. kolo Českého pohára vo Vysokej Peci, Česká republika

21.06.2015 20:45

V nedeľu, 21. júna, sa v pretekaní vo Vysokej Peci pokračovalo. Prebehlo tu prvé kolo Svetového pohára, kde sa premiérovo predstavili reprezantanti Srbska a Poľska. Zároveň sa konali aj preteky českého CILA cup-u. Slovensko tu zaznamenalo historicky najväčší úspech, keď sa až 5 pretekárok v kategórii žien prebojovalo do najlepšej pätnástky a najlepšia slovenská pretekárka Lenka Keselá (Kesely Team) dokonca vylepšila slovenské maximum fantastickým šiestym miestom. Ďalej na 11. mieste skončila Barbora Tichá, 12. Terézia Ančicová, 14. miesto obsadila Kristína Michalková a 15. skončila Tatiana Ančicová (všetky LK BABA Pezinok).

V kategórii mužov sa našim reprezentantom najmä kvôli pádom darilo o niečo menej. Na 25. mieste sa umiestnil Andrej Tichý (LK BABA Pezinok), 27. skončil Dušan Ambros (Ambros Ski Club), jeden bod za 30. miesto získal aj Matej Reisenbuchler (LK BABA Pezinok) a na nebodovanom 34. a 35. mieste sa umiestnil Šimon Lipták (Kesely Team) a Marek Noga (LK BABA Pezinok).

V českom pohári CILA cup si pre víťazstvo v kategórii predžiačok prišla Ema Nogová (LK BABA Pezinok). Rovnako sa darilo aj Matúšovi Nogovi, ktorý vyhral kategóriu predžiakov a na 4. mieste mu spoločnosť robil Tomáš Srnánek (obaja LK BABA Pezinok). Kategória mladších žiačok sa niesla iba v réžii slovenských pretekárok, keď víťazstvo získala Barbora Tichá, druhá skončila Terézia Ančicová, tretie miesto obsadila Kristína Michalková a štrvtá skončila Tatiana Ančicová. Druhé miesto v ktegórii mladších žiakov si vyjazdil Matej Reisenbuchler a na treťom mieste skončil Šimon Lipták. V kategórii junioriek a žien sa na stupne víťazov podarilo dostať Lenke Keselej, ktorá obsadila 3. miesto. 


Späť