7. a 8. kolo Českého pohára v Kralupech nad Vltavou, Česká republika

19.09.2015 10:10

V sobotu, 19. septembra, sa uskutočnili posledné dva slalomy tohtoročného seriálu CILA cup-u. V prvých pretekoch rozhodoval netradične lepší čas z dvoch kôl. Druhé preteky, ktoré boli zároveň Majstrovstami Českej republiky, sa už išli podľa zaužívaných pravidiel, takže o víťazovi rozhodol súčet oboch jázd. 

V 7. kole CILA cup-u dopadli slovenskí pretekári nasledovne: V kategórii prípravka dievčatá obsadila 4. miesto Sofia Semanová. Medzi rovnako starými chlapcami sa na 2. miesto prebojoval Daniel Palič a na 3. Lukáš Ceizel. V kategórii predžiačok Slovenky takisto obsadili druhé a tretie miesto, a to na druhom Ema Nogová a na treťom Denisa Ceizelová. V kategórii predžiakov skončil bronzový Tomáš Srnánek, piate miesto patrilo Matúšovi Nogovi a siedme Samuelovi Semanovi. V kategórii mladších žiačok aj naďalej kraľovali slovenské reprezentantky. Víťazstvo si vybojovala Kristína Michalková, druhá skončila Barbora Tichá, tretie miesto obsadila Terézia Ančicová a tesne pod stupňom, na štvrtom mieste, sa umiestnila Tatian Ančicová. V rovnakej chlapčenskej kategórii obsadil 3. miesto Michal Palič a 4. Matej Reisenbuchler. V kategórii junioriek a žien obsadila tretie miesto opäť Lenka Keselá. V najpočetnejšej kategórii juniorov a mužov skončil na 4. mieste Dušan Ambros, na 13. Marek Noga a na 15. Andrej Tichý.

Výsledky slovenských reprezentantov z 8. kola CILA cup-u: Na tretie miesto stačil v kategórii prípravka dievčatá výkon Sofie Semanovej. V kategórii prípravka chlapci 2. miesto obsadil Daniel Palič a 4. Lukáš Ceizel. V kategórii predžiačok sa na druhom mieste umiestnila opäť Ema Nogová a rovnako ako v prvých pretekoch si počínala aj Denisa Ceizelová, ktorá obsadila 3. miesto. V kategórii predžiakov skončil 4. Tomáš Srnánek, 5. Matúš Noga a 7. Samuel Seman. Kategória mladších žiačok bola zas ovládnutá pretekárkami z klubu LK BABA Pezinok. Zlatú medailu si vyjazdila Kristína Michalková, striebro patrilo Barbore Tichej, bronz Tatiane Ančicovej a zemiaková medaila ostala Terézii Ančicovej. V kategórii mladší žiaci skončil 3. Matej Reisenbuchler a Michal Palič bol diskvalifikovaný v prvom kole. V kategórii junioriek a žien sa na bronzový stupeň postavila Lenka Keselá. V kategórii juniorov amužov skončil 10. Marek Noga, 11. Andrej Tichý a 13. Dušan Ambros.


Späť