Finále Svetového pohára vo Varšave, Poľsko

08.09.2018 13:22

Tohtoročné zápolenie pretekárov vo Svetovom pohári vyvrcholilo uplynulú sobotu vo Varšave. Organizátor pripravil najdlhšiu trať celej sezóny v krásnom mestskom parku Agrykola. Slovenskí pretekári si počínali nasledovne: V kategórii žien skončila na 19. mieste Lenka Keselá, na 35. Terézia Ančicová a na 39. Barbora Tichá. Ema Nogová nepostúpila do druhého kola. V kategórii mužov obsadil 19. miesto Šimon Lipták, 25. Dušan Ambros a 34. Andrej Tichý. Matúš Noga nedokončil druhé kolo a Marek Noga nepostúpil do druhého kola. 

Historický úspech dosiahlo Slovensko, keď prvýkrát medzi vyhlásenými v celkovom hodnotení Svetového pohára inline alpin bola slovenská reprezentantka Lenka Keselá, ktorá obsadila 10. miesto. Tento úspech je o to cennejší, že medzi najlepšou dvadsiatkou vyhlásených mužov a žien boli len traja pretekári, ktorí nepochádzajú z Nemecka. GRATULUJEME!

V kategórii ženy na delenom 47. mieste skončili Terézia Ančicová a Barbora Tichá a na delenom 53. mieste Barbora Liptáková a Ema Nogová. V kategórii muži sa do prvej dvadsiatky dostal Šimon Lipták, ktorý skončil na 19. mieste. Na 24. mieste skončil Dušan Ambros, na 53. mieste Marek Noga a na 60. mieste Matúš Noga.

V sobotu sa konali aj vložené preteky detí, kde si výborne počínal Lukáš Lošonský, ktorý zvíťazil v kategórii mladších žiakov.

Výsledková listina zo Svetového pohára tu

Celkové hodnotenie Svetového pohára tu

 

Späť