Majstrovstvá Českej republiky v slalome a v obrovskom slalome v Meziboří, Česká republika

23.09.2017 14:09

V sobotu, 23. septembra, sa v českom mestečku Meziboří uskutočnili posledné preteky tohtoročnej sezóny CILA cup-u. Na záver sezóny sa pretekári postavili na štart dvoch disciplín, a to slalomu a obrovského slalomu. Okrem domácich českých reprezentantov sa pretekov už tradične zúčastnilo aj množstvo slovenských pretekárov. Napriek obavám počasie našťastie pretekárom prialo a všetky 4 kolá sa odjazdili na suchej trati. Aj tak však s relatívne strmou a veľmi rýchlou traťou množstvo pretekárov bojovalo a preteky sa nezaobišli ani bez početných pádov a vypadnutí. 

Prvým na programe bol slalom. Slovenskí reprezentanti mali zastúpenie takmer v každej kategórii. V tej najmenšej dievčenskej sa na 3. mieste umiestnila Simona Ambrosová (Ambros Ski Club). V rovnakej chlapčenskej kategórii rovnako bronzovú priečku obsadil Filip Schvarc (LK BABA Pezinok), na 4. mieste skončil Michal Grygera (Ambros Ski Club) a na 6. Richard Grygera (Ambros Ski Club). V kategórii prežiačok skončila tesne pod stupňami víťazov na 4. mieste Zsoka Hašková (LK BABA Pezinok). Mimoriadne sa darilo slovenským reprezentantom v kategórii predžiakov, kde sa Lukášovi Ceizelovi (LK BABA Pezinok) podarilo vyhrať a Lukáš Lošonský (LK BABA Pezinok) obsadil tretie miesto. Rovnaké úspechy zaznamenali aj mladšie žiačky, medzi ktorými dominovala Ema Nogová (LK BABA Pezinok) a tretie miesto obsadila Denisa Ceizelová (LK BABA Pezinok). V kategórii mladší žiaci sa na treťom mieste umiestnil Martin Schvarc (LK BABA Pezinok). V kategórii starších žiačok to už tradične bola čisto slovenská záležitosť. Víťazkou sa stala Tatiana Ančicová (LK BABA Pezinok) a na druhom mieste skončila Barbora Tichá (SVK). Rovnako dominantne si počínal v kategórii starších žiakov aj Šimon Lipták (Kesely team), ktorý zvíťazil. V jednej z najťažších kategórii junioriek a žien obsadila výborné druhé miesto Lenka Keselá (SVK) a dobre si počínala aj ďalšia reprezentantka Barbora Liptáková (SVK), ktorá skončila štvrtá. Na šiestom mieste v tejto kategórii sa umiestnila Daniela Grygerová (Ambros Ski Club), pre ktorú to boli prvé preteky v živote. Slováci sa nestratili ani v najpočetnejšej kategórii masters muži, kde 2. miesto obsadil Dušan Ambros (SVK), tretie Andrej Tichý (SVK) a štvrté Marek Noga (LK BABA Pezinok).

Ihneď po pretekoch slalomu nasledovali posledné preteky CILA cup-u v sezóne 2017, ktoré sa uskutočnili v disciplíne obrovský slalom. Slovenskí pretekári opäť zaznamenali množstvo výborných výsledkov a odniesli si nespočet medailí. V kategórii prípravka dievčatá skončila na 3. mieste Simona Ambrosová (Ambros Ski Club) a v rovnakej chlapčenskej kategórii taktiež 3. miesto obsadil Richard Grygera (Ambros Ski Club). Na 5. mieste sa v tejto kategórii umiestnil Michal Grygera (Ambros Ski Club). V kategórii predžiakov slovenskí pretekári nedali konkurencii šancu. Víťazom sa stal Lukáš Lošonský (LK BABA Pezinok) a na druhom mieste sa umiestnil Lukáš Ceizel (LK BABA Pezinok). V kategórii mladších žiačok skončila na druhom mieste Ema Nogová (LK BABA Pezinok). Ďalšie prvenstvo pre slovenské farby pripísal v kategórii mladších žiakov Matúš Noga (LK BABA Pezinok). V rovnakej kategórii ešte tretie miesto obsadil Martin Schvarc (LK BABA Pezinok). V kategórii starších žiačok sa na prvých troch miestach umiestnili len slovenské pretekárky. Prvé miesto obsadila Barbora Tichá (SVK), druhé Terézia Ančicová (SVK) a tretie Tatiana Ančicová (LK BABA Pezinok). V kategórii starších žiakov skončil na druhom mieste Šimon Lipták (Kesely team). V kategórii junioriek a žien dosiahla na bronz Lenka Keselá (SVK), piata skončila Barbora Liptáková (SVK) a siedma Daniela Grygerová (Ambros Ski Club). V kategórii masters skončil na 3. mieste Dušan Ambros (SVK), na 5. Andrej Tichý (SVK) a na siedmom Marek Noga (LK BABA Pezinok). 

Keďže preteky boli zároveň finálovými pretekmi CILA cup-u, vyhlasovalo sa aj celkové poradie v českom pohári. Slovenskí pretekári sa umiestnili nasledovne:

Kategória prípravka chlapci:

2. miesto- Filip Schvarc (LK BABA Pezinok)

Kategória predžiačky:

5. miesto- Zsoka Hašková (LK BABA Pezinok)

Kategória predžiaci:

1. miesto- Lukáš Lošonský (LK BABA Pezinok)

3. miesto- Lukáš Ceizel (LK BABA Pezinok)

Kategória mladšie žiačky:

1. miesto- Ema Nogová (LK BABA Pezinok)

3. miesto- Nina Balážová (LK BABA Pezinok)

4. miesto- Denisa Ceizelová (LK BABA Pezinok)

Kategória mladší žiaci:

2. miesto- Matúš Noga (LK BABA Pezinok)

3. miesto- Tomáš Srnánek (LK BABA Pezinok)

4. miesto- Martin Schvarc (LK BABA Pezinok)

Kategória staršie žiačky:

1. miesto- Terézia Ančicová (Slovakia team)

2. miesto- Barbora Tichá (Slovakia team)

3. miesto- Tatiana Ančicová (LK BABA Pezinok)

Kategória starší žiaci:

1. miesto- Šimon Lipták (Kesely team)

Kategória juniorky a ženy:

3. miesto- Lenka Keselá (Slovakia team)

4. miesto- Barbora Liptáková (Slovakia team)

Kategória masters muži:

2. miesto- Dušan Ambros (Slovakia team)

4. miesto- Andrej Tichý (Slovakia team)

8. miesto- Marek Noga (LK BABA Pezinok)

 

Späť