Majstrovstvá sveta inline alpine v Oberhundeme, Nemecko

11.09.2014 13:45

Od štvrtka, 11. septembra, do nedele, 14. septembra, prebiehali v nemeckom Oberhundeme Majstrovstvá sveta inline alpine. Pretekalo sa v štyroch disciplínach- v obrovskom slalome, paralel slalome, tímovej súťaži a v slalome. Slovensko malo na Majstrovstvách štyroch pretekárov- Lenku Keselú (KESELY team), Dušana Ambrosa (Ambros Ski Club), Barboru Liptákovú (KESELY team) a Mariána Miklušeka (LK BABA Pezinok).

Ako prvý bol na programe obrovský slalom vo štvrtok. V kategórii žien skončila na 31. mieste Lenka Keselá a na 32. Barbora Liptáková. Medzi mužmi na 41. mieste skončil Dušan Ambros a na 48. Marián Miklušek.

V piatok pokračoval program Majstrovstiev paralelným slalomom. Do hlavnej súťaže sa kvalifikovalo 32 najlepších mužov a žien z kvalifikačnej jazdy. Bohužiaľ, žiadnemu z našich pretekárov sa do hlavnej súťaže nepodarilo prebojovať. Lenka Keselá sa umiestnila v kvalifikácii na 33. mieste, keď jej postup do hlavnej súťaže ušiel len o 3 stotiny sekundy. Barbora Liptáková po páde v kavlifikácii odstúpila. Medzi mužmi skončil na 41. mieste Dušan Ambros a na 53. Marián Miklušek.

V sobotu sa uskutočnila tímová súťaž. Každá zo zúčastnených národností mohla postaviť jeden tím so štyrmi pretekármi, v ktorom boli najmenej dve ženy. Slovenský tím v zložení Lenka Keselá, Barbora Liptáková, Dušan Ambros a Marián Miklušek obsadil až siedme miesto po chybe Mariána Miklušeka v prvom kole.

V sobotu sa taktiež uskutočnilo finálové kolo International cupu. V kategórii starších žiačok obsadila Lenka Keselá 6. miesto. Marián Miklušek v mladších žiakoch a Barbora Liptáková v kategórii junioriek odstúpili v druhom kole. v kategórii masters skončil na 2. mieste Dušan Ambros. Taktiež druhé miesto obsadil Dušan Ambros v kategórii masters v celkovom hodnotení International cupu.

Posledný pretek sa uskutočnil v nedeľu v slalome. V kategórii žien obsadila 27. miesto Lenka Keselá a v kategórii mužov skončil na 30. mieste Dušan Ambros. Barbora Liptáková ani Marián Miklušek nepostúpili do druhého kola, pretože v prvom kole sa neumiestnili medzi najlepšími päťdesiatimi.

V celkovom hodnotení Svetového pohára skončila na 32. mieste Lenka Keselá a na 46. Barbora Liptáková. V kategórii mužov skončil na 41. mieste Dušan Ambros a na 62. Marián Miklušek.


Späť